Co se kde mlsá nebo večeří na Štědrý večer?

Autor: Simona Šulcová <sulcovas(at)seznam.cz>, Téma: Zajímavosti, Vydáno dne: 23. 12. 2014

vanoceV každém státě je to jinak. No, schválně.....Chcete se dozvědět, co jedí na Štědrý večer v Německu, Austrálii nebo Americe?
"Tak dobrou chuť"



ANGLIE - pečený krocan a ovocný pudink

NĚMECKO - husa nebo kachna, kapr je spíš výjimka

RAKOUSKO - místní specialitou je tzv. kletzenbrot - chléb s křížalami, nejstarší vánoční moučník

FRANCIE - hlavně mořské plody, místní specialitou jsou tučná husí játra a jako zákusek je dort ve tvaru polena

SKANDINÁVIE - rýžová kaše

GRÓNSKO - pochoutkou je kiviak, syrové maso z alky, ponechané několik měsíců ůdozrátů pod kamenem zabalené do tulení kůže, a také mattak, velrybí kůže s vrstvou tuku

USA - vařená šunka s bramborovou kaší

BRITÁNIE - krocan

A´t už budete jíst na Štědrý den cokoli, hlavně ať vám chutná, nezaskočí vám kost a prostě klid, mír a pohodu vám přeje Simona

A kdybyste náhodou nenašli pod stromečkem úplně všechny dárky, co jste chtěli, co z toho, možná je dostanete příště!!!!